کاشت ابرو
روش کاشت ابرو علاوه بر افراد دارای ریزش یا کم پشتی ابرو، مناسب افرادی که به دلایل صانحه یا سوختگی ابروهای خود را از دست داده اند نیز می باشد و می تواند روی یک یا هر دو ابرو انجام شود. پیوند ابرو شامل برداشتن فولیکول های مو از ناحیه اهدا کننده (معمولاً پشت سر) که مقاوم در برابر ریزش مو هستند و پیوند آنها در ناحیه ابرو می شود. تکنیک های مدرن پیوند ابرو با برداشت گرافت های تکی مو از بانک مو بسیار طبیعی به نظر می رسد و با ترکیب موهای کاشته شده با ابروهای موجود عملاً قابل تشخیص نیست. در برخی مواقع برای کاشت ابرو فولیکول های مورد نیاز از جایی برداشته می شوند که رشد سریعی نداشته و نسبتا کوتاه تر هستند، مانند ناحیه گردن و ران ها.
اگرچه بیماران معمولاً نسبت به این روش بسیار دقیق و حساس هستند و تلاش زیادی برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن انجام می دهند، اما متأسفانه آنها معمولاً برای مراقبت های بعدی این جدیت را ندارند. بعد از اتمام کاشت ابرو، انجام مراقبت های بعدی مخصوصاً در دو هفته ابتدایی به اندازه مرحله پزشک و پیوند موفق ابرو مهم است و تاثیر مستقیمی بر نتیجه نهایی خواهد داشت.
فرم ثبت درخواست
مراقبت های بعد از کاشت ابرو
کاشت ابرو یک روش جراحی ظریف است و رعایت دستورالعمل های توصیه شده پزشک برای نتیجه بهتر ضروریست. به طور کلی مهمترین مراقبت های بعد از کاشت ابرو به شرح زیر است:
✓ حداقل تا 48 ساعت بعد از عمل الکل مصرف نکنید، الکل خون را رقیق می کند و ممکن است باعث خونریزی شود.
✓ تا 2 روز بعد از کاشت ابرو از داروهایی مانند آسپرین، موترین، NSAID ها استفاده نکنید (مگر در مواردی که پزشک مصرف آنها را تأیید کند) زیرا این داروها می توانند خون را رقیق کرده و باعث خونریزی شوند. از طرف دیگر داروهای تجویز شده پزشک را سر ساعت میل کنید تا از تورم و عفونت جلوگیری شود.
✓ تا 5 روز بعد از کاشت ابرو خم نشوید بلکه بهتر است برای برداشتن لوازم بنشینید تا از تورم جلوگیری کنید.
✓ بعد از جراحی پیوند ابرو زیاد غذا نخورید، زیرا این امر ممکن است باعث ناراحتی معده شود به ویژه با داروهایی که در حین جراحی دریافت می کنید.
✓ در هنگام خواب بعد از کاشت ابرو سر خود را با دو بالش بالاتر از بدن نگه دارید و از یک حوله زیر گردن خود برای تسکین درد استفاده کنید، سعی کنید به پهلو نخوابید زیرا ممکن است ابروهای پیوند شده روی بالش کشیده شوند.
✓ ممکن است در محل پیوند ابروها پوسته هایی مشاهده کنید، آنها نخارانید و نکنید، نهایتاً پس از ده روز خود به خود از بین می روند؛ در صورت تایید پزشک از پماد یا ژل آلوئه ورا برای تسکین استفاده کنید.
✓ به مدت 7 روز پس از پیوند ابرو هیچگونه ورزشی انجام ندهید، زیرا می تواند منجر به افزایش تورم یا از دست دادن پیوندها شود. بعد از 14 روز می توانید ورزش عادی را از سر بگیرید.
✓ حداقل تا چند هفته پس از جراحی باید از شنا، سونا و آفتاب اجتناب کنید.
✓ برای شستشوی صورت و ابروهای کاشته شده خود می توانید بعد از سه یا چهار روز از ظرف آب یا دوش بدون فشار و شامپو های مخصوص استفاده کنید؛ بعد از 14 روز می توانید به طور معمول شستشو دهید.
اصلاح ابرو بعد از کاشت
همانند کاشت مو، نتایج کاشت ابرو نیز فوراً قابل مشاهده نیست؛ در طول عمل پیوند، پزشک بین 50 تا 600 گرافت را پیوند می دهد، بسته به اینکه چقدر از ابروهای شما خالی باشد و چه تراکمی انتظار داشته باشید. به طور معمول موهای پیوند شده (در سر یا ابرو) چند هفته پس از کاشت می ریزند و پس از چند ماه دوباره شروع به رشد می کنند؛ چندین ماه یا حتی یک سال طول می کشد تا به نتایج مورد نظر خود برسید.
بعد از کاشت ابرو باید تغییر نحوه مراقبت و اصلاح کردن ابروهایتان را در نظر داشته باشید؛ همچنین زمانی کافی برای اصلاح ابروهای کاشته شده را در نظر بگیرید. از آنجایی که ابروهای کاشته شده از ناحیه دیگری از بدن استخراج می شوند،مانند موهای ابروی طبیعی نیستند و معمولا به دلیل برداشت از پوست سر مانند موهای سر شما رفتار می کنند؛ در نتیجه شما باید موهای کاشته شده را آموزش دهید تا تا مانند موهای ابرو رفتار کنند. بخشی از این کار توسط جراح در حین پیوند انجام می شود، به این صورت که فولیکول های استخراج شده را در زاویه و جهتی پیوند میکند که شبیه به ابروهای طبیعی رشد کنند.
در حقیقت، ابروهای کاشته شده طوری رشد می کنند که انگار هنوز روی پوست سر هستند، در حالی که موهای ابرو پس از 1.5 تا 2 سانتی متر طول دیگر رشد نخواهند کرد، موهای کاشته شده به رشد خود ادامه می دهند و به همین دلیل است که اصلاح ابروها پس از کاشت ضرورت دارد. این بخش به شما بستگی دارد، باید آنها را گاه به گاه کوتاه کرده و مرتب نگه دارید، اگر از کوتاه کردن یا آراستن ابروها خسته شدید، می توانید به یک متخصص مراجعه کنید که می تواند به راحتی ابروهای شما را حالت دهد. پس از رشد ابروهای کاشته شده و اصلاح مداوم آنها به مرور زمان ویژگی های ابروها را گرفته و رشدشان بیش از اندازه نخواهد بود؛ در اینصورت می توانید آنها را مانند ابروهای طبیعی خود حالت دهید و از لوازم آراستن یا رنگ استفاده کنید. البته باید دقت کنید که برای اصلاح ابروهای کاشته شده از روش هایی که در کندن شدت دارند خودداری کنید، به جز در شرایط محدودی که چند تار ابروی با فاصله رشد کرده اند بهتر است از موچین هم استفاده نکنید.
زمان اصلاح ابروهای کاشته شده
همانطور که گفته شد موهای کاشته شده در ابرو از پوست سر گرفته می شوند، که در ماه های اول همانطور که هنوز روی پوست سر است عمل می کنند و سریعتر از موهای ابرو اصلی رشد می کنند. زمان مناسب اصلاح بعد از کاشت ابرو با مشورت پزشک مشخص می شود اما به طور معمول بعد از 14 روز می توانید موهای ابرو را کوتاه کنید و تنها از شانه و قیچی استفاده کنید. برای اصلاح و برداشتن ابروها بهتر است کمی بیشتر صبر کنید و برای استفاده از لوازم آرایشی ابرو و رنگ کردن ابروها بعد از کاشت حداقل یک ماه صبر کنید. هرچه فاصله بین اصلاح ابروها بعد از کاشت توسط موچین یا وکس و استفاده از مواد شیمیایی مانند رنگ طولانی تر باشد بهتر است، زیرا در غیر اینصورت می تواند بر نتایج جراحی کاشت ابرو تأثیر منفی بگذارد.
چگونه موهای کاشته شده را تقویت کنیم؟
امروزه کاشت مو به عنوان موثرترین روش به منظور بازگرداندن موهای از دست رفته شناخته می شود و امتحان خود را در افراد با سنین مختلف پس داده است. با توجه به این که افراد زیادی امروزه اقدام به انجام کاشت مو می کنند و یا تصمیم انجام این کار را دارند، می بایست مراقبت های لازم پس از انجام کاشت مو را به منظور رسیدن به نتیجه ایده آل انجام دهند. در این مقاله قصد داریم روش های مختلف تقویت موهای کاشته شده را به شما معرفی نماییم تا با استفاده از این روش ها اقدام به تقویت موهای خود پس از کاشت مو نمایید. پیوند مو با استفاده از روش های مختلفی صورت می گیرد که انتخاب روش مناسب برای کاشت مو بر اساس میزان و وسعت ریزش، نوع مو و عوامل دیگر انجام خواهد گرفت، همچنین انتخاب بهترین روش می بایست توسط پزشک متخصص این کار صورت پذیرد. نکته مهمی که می بایست بدان آگاه باشید این است که پس از انجام پیوند مو، در ماه دوم یا سوم فرد دچار ریزش موهای کاشته شده خود می شود که این امر طبیعی بوده و معمولا پس از گذشت یک ماه این اتفاق متوقف شده و در صورت انجام صحیح کاشت مو، موهای جدید در محل کاشت شروع به رشد کردن می نمایند.
داروهایی که بعد از کاشت مو باید مصرف شود؟
با افزایش سن موهای سر نازک تر شده و دچار ریزش می شود، علاوه بر سن، مشکلاتی همچون بیماری ها، آسیب های فیزیکی، وراثت و عوارض برخی داروها نیز سبب ریزش مو می شود. شدت ریزش مو در افراد مختلف متفاوت است و هر کس با توجه به شرایط خود روشی را برای درمان و بازیابی موهای از دست رفته انتخاب می کند؛ کاشت مو یک روش دائمی و طبیعیست که برای بیشتر دلایل ریزش مو مناسب است. در این روش فولیکول های مو از نواحی مقاوم در برابر ریزش به نام بانک مو برداشته می شود و در قسمت های دچار ریزش و طاسی پیوند خواهد شد. برای مشاهده نتایج کاشت مو نیاز به زمان طولانی می باشد و در طول این مدت به خصوص در روزهای ابتدایی به رسیدگی و طی مراحلی برای کمک به موفقیت پیوند نیاز دارید. یکی از این مراقبت ها که اهمیت زیادی در نتیجه نهایی دارد، مصرف قرص های تجویز شده پزشک می باشد که با هدف تسکین دردهای احتمالی، جلوگیری از عفونت و کمک به رشد فولیکول های پیوند شده توصیه می شوند.
دلایل ریزش مو و روش های درمان
ریزش مو علاوه بر پوست سر می تواند روی کل بدن نیز تأثیر بگذارد و می تواند موقت یا دائمی باشد؛ هر کسی در معرض ریسک ریزش مو قرار دارد، اما هر کدام از دلایل ریزش مو در سن خاص یا جنسیت خاصی بیشتر است. دلایل ریزش مو بسیار زیاد هستند که هرکدام از آنها به نوعی از ریزش مربوط می باشند، آنچه که باعث ریزش موی شما می شود می تواند مشخص کند که موهای شما به تدریج یا ناگهانی می ریزد، نازک می شود، می تواند به تنهایی رشد مجدد کند یا نیاز به درمان دارد و برای جلوگیری از ریزش دائمی مو به مراقبت فوری نیاز دارد یا خیر. اگر بخشی از پوست سر شما در حال خالی شدن از مو است، لکه های طاسی مشاهده می کنید یا به طور میانگین بیش از 100 تار مو در روز از دست می دهید، احتمالاً دچار ریزش مو به شکل بیماری شده اید و باید به یک متخصص پوست مراجعه کنید. اگرچه کارهای کمی برای جلوگیری از ادامه روند ریزش مو قابل انجام است، اما هرچه زودتر به متخصص پوست و مو مراجعه کنید، ممکن است درمان بهتری برایتان وجود داشته باشد.