تقویت موها پس از کاشت مو
با گذشت مدت زمانی که احتمال ریزش موهای کاشته شده وجود دارد (معمولا بین 1 تا 6 ماه احتمال وقوع این امر طبیعی است)، چنانچه فرد دچار ریزش موهای کاشته شده شود، می بایست جهت درمان این موضوع با پزشک متخصص خود مشورت نماید. اما برای پیشگیری از این مورد، می توان با استفاده از روش هایی به تقویت موها بعد از کاشت پرداخت تا هم موهای کاشته شده قوی تر شوند و هم احتمال ریزش موهای طبیعی کاهش یابد. درست است که مراقبت از موهای کاشته شده در روزهای ابتدایی بعد از پیوند اهمیت زیادی دارد، اما بعد از بهبودی کامل هم نیاز به پیروی از این مراقبت ها برای تقویت موهای کاشته شده مهم است. بعد از اینکه موهای پیوند شده از ماه چهارم شروع به رشد کردند، ضخامت کمی دارند و به زمان طولانی تری نیاز دارند تا ضخیم و هماهنگ با موهای سر شوند، بنابراین تقویت موها بعد از کاشت به افزایش سرعت رشد و ضخیم تر شدن موها نیز کمک می کند. عوامل مختلفی بر سلامت موها نقش دارند که مهمترین آنها ژنتیک و شرایط جسمی می باشد، علاوه بر این موارد عوامل دیگری هستند که بر تقویت موهای کاشته شده تاثیر گذارند، مهمترین آنها به شرح زیرند:
فرم ثبت درخواست
پیروی از مراقبت های بعد از کاشت مو
تمامی نکاتی که پس از انجام کاشت مو باید انها را انجام دهید توسط پزشک و با توجه به شرایطش به فرد توصیه می شود که می بایست به طور منظم و دقیق پیروی شوند. چنانچه پس از رشد موهای کاشته شده اقدام به دست زدن و مالش آن ها نمایید احتمال ریزش موهای کاشته شده وجود دارد و این کار ممکن است به فولیکول مو آسیب برساند و باعث کاهش موفقیت کاشت شود. بنابراین پس از انجام کاشت مو می بایست با ناحیه گیرنده (منطقه ای که گرافت های مو در آن کاشته شده اند) با ملایمت رفتار کنید و در صورت امکان آن را لمس نکنید، تا نتیجه کاشت مو در بالاترین کیفیت ممکن صورت پذیرد. نکته دیگری که باید تا چند مدت بعد از کاشت مو به آن توجه کنید، نحوه خوابیدن و شستشوی موهای کاشته شده می باشد، معمولاً توصیه می شود با قرار دادن دو بالشت زیر سر به صورتی بخوابید که سر از بدن بالاتر قرار گیرد تا کبودی و ورم احتمالی به سرعت بهبود یابند. تمیز نگه داشتن سر بعد از کاشت مو برای تقویت موهای کاشته شده مهم است، اما در خصوص بهترین زمان شستشوی سر بعد از کاشت مو باید نظر پزشکتان را بپرسید، که معمولا از روز سوم و چهارم با شوینده های مخصوص قابل انجام است.
یکی از مهمترین مواردی که تا مدت طولانی بعد از کاشت مو باید رعایت کنید، قرار نگرفتن در مقابل تابش مستقیم نور خورشید می باشد؛ همچنین محیط بیرون از منزل به دلیل وجود گرد و غبار در هوا احتمال آسیب به روند سلامت موها پس از کاشت مو را بالا می برد، بنابراین از هفته دوم با استفاده از کلاه در فضای باز می توانید از موهای کاشته شده خود مراقبت نمایید. البته کلاه می بایست به میزان مناسب گشاد باشد سر بوده و بر روی سر نچسبد تا به فولیکول های مو آسیب وارد نکند. از انجام ورزش های سنگین و هرگونه فعالیت شدید که باعث تعریق می شود، رفتن به استخر و سونا و جکوزی نیز باید حداقل تا دو هفته بعد از کاشت مو خودداری کنید. مراقبت های گفته شده بیشتر در خصوص هفته های اول بعد از پیوند مو هستند که به تثبیت و تقویت موهای کاشته شده کمک می کنند، اما نکاتی هستند که در درازمدت برای تقویت موها از آنها پیروی کنید که هم موهای کاشته شده را تقویت می کنند و هم به سلامت کلی بن کمک می کنند.
خواب و کاهش استرس برای تقویت موهای کاشته شده
علاوه بر رژیم غذایی، دو موردی که به سلامتی بدن کمک می کنند، کاهش سطح استرس و داشتن خواب کافی هستند. برای نداشتن استرس باید به تمرینات مرتبط مانند یوگا و مدیتیشن بپردازید، (بعد از بهبودی کاملا بعد از کاشت مو) به اندازه کافی ورزش کنید و افراد و موقعیت های منفی دوری کنید. داشتن خواب کافی به بازسازی بهتر بدن انسان کمک می کند و در نتیجه موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت موها بعد از کاشت مو خواهد شد.
تغذیه مناسب برای تقویت موهای کاشته شده
یکی از مهم ترین مسائلی که سبب ریزش مو و همچنین موهای کاشته شده می شود تغذیه نا مناسب می باشد زیرا مواد غذایی که وارد بدن می شوند به طور مستقیم بر موهای کاشته شده تاثیر می گذارند. نکات تغذیه ای جهت تقویت موها بعد از کاشت:
• استفاده از انواع سبزیجات و میوه ها که حاوی انواع فیبر، مواد معدنی و ویتامین ها هستند و با مصرف آن ها می توان پیاز مو را تقویت نمود (مصرف یک ساعت قبل و پس از صرف غذا)
• میزان مناسبی از انواع غلات و نشاسته به منظور افزایش سلامت ریشه و پیاز مو باید در رژیم غذایی فرد قرار گیرد.
• مصرف غذاهایی مانند سویا، تخم مرغ و ماهی تن که پروتئین فراوانی دارند برای تقویت موهای کاشته شده.
• پس از مشورت با پزشک می توان از ترکیب تخم مرغ و سدر و استفاده از آن بر روی سر به منظور تقویت مو استفاده نمود.
علاوه بر غذاهایی که میخورید، نوشیدن آب کافی و هیدراته ماندن نیز به جلوگیری از خشکی موها و به سلامتی کلی بدن نیز کمک می کند.
مصرف برخی داروها پس از انجام کاشت مو نیز می تواند نقش موثری در تقویت موهای کاشته شده داشته باشند، از مهم ترین داروهای تقویت مو می توان به فیناستراید و ماینوکسیدیل اشاره کرد. البته مصرف این داروها در فاصله زمانی مناسب پس از انجام کاشت مو می بایست حتما با مشورت پزشک متخصص صورت گیرد.
مزوتراپی مو برای تقویت موهای کاشته شده
استفاده از داروهای تقویت مو همچون فیناستراید و ماینوکسیدیل ممکن است برای برخی از افراد نتیجه مثبتی نداشته باشد یا نتیجه بخشی موقت داشته باشند. به همین دلیل راه دیگری که می توان به وسیله آن اقدام به تقویت موهای کاشته شده نمود استفاده از روش درمانی مزوتراپی مو می باشد. در این روش که می بایست توسط کلینیک های معتبر و تحت نظر پزشک متخصص صورت گیرد محلولی که شامل انواع ویتامین ها، مواد معدنی همچون بیوتین، ویتامین A ، B و سایر مواد ضروری برای تقویت مو می باشد، در زیر پوست سر ( لایه میانی پوست) تزریق می گردد. این تزریقات هم مواد مغذی مورد نیاز برای رشد و تقویت فولیکول های مو را فراهم می کند، هم گردش خون در پوست سر را بهبود می بخشد و همچنین باعث تحریک پوست برای کلاژن سازی بیشتر خواهد شد. البته بهتر است مزوتراپی برای تقویت موهای کاشته شده با فاصله زمانی حدود 4 ماه از کاشت مو انجام شود و برای تقویت بیشتر موها ممکن است نیاز به انجام چند جلسه مزوتراپی مو باشد.
تاثیر مزوتراپی بعد از کاشت مو
مزوتراپی درمانیست که توسط آن مخلوط های مخصوص حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه و برخی عوامل رشد به پوست تزریق می شود، این روش درمانی با تحریک بازسازی سلولی در جایی که محلول ها تزریق می شود، عمل می کند. این روش درمانی زیبایی غیرجراحی در درمان سلولیت، کانتورینگ بدن، نوسازی سلولی گردن و جوانسازی پوست صورت و ریزش مو ناشی از آلوپسی و بسیاری دلایل دیگر کاربرد دارد. مزوتراپی مو با هدف جلوگیری از ریزش مو به لایه مزودرم پوست سر تزریق می شود، این لایه ایست که فولیکول های مو را در خود جای داده است. روش مزوتراپی برای ریزش مو عدم تعادل هورمونی در فولیکول مو و اطراف آن را اصلاح می کند، مواد مغذی آن را به مو می رساند و گردش خون را در پوست سر بهبود می بخشد.
اهمیت تغذیه بعد از کاشت مو
کاشت مو روشی قطعی و دائمی برای بازگرداندن مو به قسمت های دچار ریزش و طاسی در پوست سر است که بدست آوردن نتیجه نهایی خوب از آن نیاز به انجام سه مرحله دارد. اولین مرحله مهم قبل از کاشت مو است، تحقیق در مورد دکتر کاشت مو و انتخاب بهترین کلینیک است، مرحله دوم و اصلی پروسه کاشت مو و مرحله سوم مراقبت های بعد از کاشت مو می باشد که شامل نحوه شستشو و تغذیه بعد از کاشت مو در روزهای ابتدایی بعد از پیوند می شود. برای کسب موفقیت در کاشت مو، هر کدام از این مراحل باید با دقت و به درستی انجام شوند و باید بدانید که نتیجه نهایی کاشت مو حدوداً یکسال بعد از پیوند قابل مشاهده است. روش های جدید کاشت مو توسط بی حسی موضعی و به صورت سرپایی انجام شده و نیاز به بخیه و بستری ندارد. اینکه فردی کاندید مناسب برای کاشت مو باشد، مهارت پزشک و مراقبت های بعد از کاشت مو بر نتیجه نهایی تاثیر بسیاری دارند و ماندگاری موهای کاشته شده را مشخص می کنند. شخصی کاندید مناسبی برای کاشت مو است که از سلامتی جسمی برخوردار باشد، در سن مناسبی بوده و علت ریزش مو در او تثبیت و درمان شود. بعد از انجام کاشت مو مراقبت هایی هستند که توسط پزشک توصیه شده و باید حتما انجام شوند، از جمله پرهیز از قرار گرفتن در برابر نور خورشید، سیگار نکشیدن، استخر و سونا نرفتن، خوابیدن با زاویه 45درجه و عدم تماس ناحیه بانک مو و گیرنده با بالش، مصرف به موقع داروها و ... . یکی از نکات مهم که قبل و بعد از کاشت مو باید از به آن توجه بیشتری کنید، تغذیه می باشد، اینکه قبل و بعد از کاشت مو چه می خورید تاثیر بسیاری بر فولیکول های پیوندی داشته و می تواند باعث تقویت آنها بشود.
کاشت ابرو روی تاتو امکان پذیر است؟
ابروها یکی از بارزترین ویژگی های صورت افراد هستند که چشم ها را برجسته می کنند و احساسات را نشان می دهند. مانند موهای سر، افزایش سن باعث ریزش ابرو و نازک شدن آنها می شود، همچنین ممکن است برخی از شرایط پزشکی، افزایش وزن و چربی، ژنتیک، برداشتن بیش از حد، حادثه و استفاده از برخی محصولات آرایشی نیز باعث ریزش یا ضعیف شدن ابروها شوند. استفاده از لوازم آرایشی، میکرو، تتو و کاشت ابرو از روش های رایج برای دستیابی به ابروهایی با مدل های دلخواه می باشد که با توجه به روند مد و شرایط ابروهای هر فرد استفاده می شود. در گذشته بعضی از افراد برای جبران کم پشتی ابروهای خود از مداد و لوازم آرایشی استفاده می کردند که تکرار مداوم و یکسان نشدن ابروها باعث شد تا سراغ روش های ماندگارتر یعنی میکرو و تتو بروند که به دلایل مختلفی از جمله نتایج غیر طبیعی این روش ها نیز طرفداران خود را از دست دادند. اخیرا افراد زیادی به خصوص خانم ها طرفدار ابروهای ضخیم و پرپشت هستند و برای دستیابی به تراکم زیاد موهای ابرو روش کاملا طبیعی و قطعی کاشت ابرو را انتخاب می کنند.