اهمیت مراقبت های بعد از کاشت مو
اگر می خواهید نتیجه کاشت مو را برای سال های آینده حفظ کنید، انجام مراقبت های پس از کاشت مو ضروری است؛ با یک فرآیند مراقبتی خوب پس از پیوند، نتیجه کاشت مو تا آخر عمر برای شما باقی می ماند. بسیاری از متخصصان کاشت مو معتقدند که فرآیند مراقبت های بعد از عمل به اندازه خود جراحی مهم است، با پیروی درست از مراقبت های بعد از کاشت مو، نه تنها برای به حداکثر رساندن نتیجه تلاش خود را انجام می دهید، بلکه خطر نیاز به جراحی دوم را به حداقل می رسانید.
تورم، قرمزی و سفتی پس از کاشت مو در دوره نقاهت پس از عمل شایع است و ممکن است چند روز طول بکشد تا از بین برود. با رعایت دستورالعمل های خاص خود برای آمادگی قبل و مراقبت های بعد از کاشت که توسط جراحتان به شما گفته می شود، می توانید احتمال بروز عوارض جانبی را کاهش داده و به بهبودی سریعتر آنها کمک کنید. البته مهم است که بخاطر داشته باشید که همه افراد با سرعت متفاوتی بهبود می یابند و موهای آنها با سرعت های متفاوتی رشد می کنند.
فرم ثبت درخواست
فرایند بهبودی و مصرف دارو بعد از کاشت مو
در حین کاشت مو از بی حسی موضعی استفاده می شود و در صورت نیاز قرص های مسکن یا آرام بخش تجویز می شود، بنابراین بهتر است کسی شما را تا منزل همراهی کند. پس از انجام این عمل، بیمار باید استراحت کند، البته نیازی به بستری یا استراحت های کامل نیست، اما با استراحت و مراقبت های بعد از کاشت مو فرد می تواند امکان عفونت را به حداقل برساند. بسیاری از مردم تصور نمی کنند که موهایشان پس از جراحی کاشت مو بریزد، اما این یک قسمت کاملا طبیعی و سالم از چرخه رشد طبیعی مو است. تقریباً 10 تا 15٪ موهای شما در هر زمان در مرحله ریزش هستند، اگر در هفته های سوم تا ششم پس از کاشت مو متوجه ریزش شدید، وحشت نکنید، این ریزش بعد از بهبودی بعد از کاشت مو رخ می دهد و به دلیل شوک جابجایی فولیکول های مو می باشد. در طی ماه های سوم تا ششم موهای جدید از فولیکول های کاشته شده قوی تر، سالم تر و ضخیم تر از همیشه رشد می کنند و پس از 9 تا 12 ماه رشد آنها کامل شده و صخیم تر می شوند، به صورتی با موهای طبیعی شما ترکیب شده و قابل تشخیص نخواهند بود.
داروهای مسکن برای هر گونه ناراحتی، آنتی بیوتیک برای جلوگیری از عفونت و داروهای ضد تورم برای کاهش یا جلوگیری از هرگونه تورم یا التهابی که ممکن است پس از کاشت مو ایجاد شود، برای شما تجویز می شود. در صورت احساس درد پس از عمل کاشت مو می توانید از داروهای مسکن تجویز شده برای کنترل درد استفاده کنید، اما به صورت سر خود دارویی مصرف نکنید. همچنین برای تقویت موهای کاشته شده استفاده از محلول ها و مکمل هایی مانند فیناستراید یا ماینوکسیدیل توصیه می شود که به رشد موهای جدید و تقویت آنها کمک می کنند.
نحوه خوابیدن و تغذیه بعد از کاشت مو
یکی از مهمترین موارد در مراقبت های بعد از کاشت مو نوشیدنی ها و غذاهاییست که می خورید، تغذیه بعد از کاشت مو علاوه بر اینکه بر فولیکول های مو تاثیر می گذارد، به تقویت بدن و پوست برای بهبودی سریعتر نیز کمک می کند. قبل و بعد از جراحی کاشت مو باید به اندازه کافی آب بنوشید؛ همچنین موهای شما برای رشد ضخیم، سالم، نرم، براق، قوی و زیبا به مواد مغذی زیادی نیاز دارند؛ بهتر است مواد غذایی یا مکمل هایی مصرف کنید که شامل کلسیم، منیزیم، پروتئین، آهن، ویتامین B6، روی، بیوتین و مقدار زیادی پروتئین باشد. حداقل به مدت 3 روز پس از پیوند مو، از غذاهای شور یا بیش از حد ناسالم استفاده نکنید و رژیم غذایی خود را تا آنجا که می توانید سالم نگه دارید، این به بهبودی بدن کمک می کند.
همانطور که می دانید بعد از کاشت مو نباید به ناحیه اهداکننده و گیرنده فشار وارد شود، بنابراین باید دقت کنید کنید که ناحیه گیرنده به هیچ وجه با بالش در تماس نباشد. برای 7 روز اول پس از کاشت مو، بهتر است سر خود را با استفاده از چندین بالش، بالش گردن یا حتی خوابیدن به صورت نیمه نشسته، بالا نگه دارید ؛ با قرار دادن سر در زاویه 45 درجه هنگام خواب ممکن است از تورم جلوگیری شود و بهبودی سریعتر حاصل شود.
بعد از کاشت مو چگونه از موهای خود مراقبت کنیم؟
لطفا توجه داشته باشید که دستورالعملهای مراقبتی بعد از کاشت مو کلی است و برخی از نکات ممکن است پس از مشاوره با پزشک برای شما متفاوت باشد.
✓ بهداشت مناسب پوست سر بخش مهمی از مراقبت های بعد از کاشت مو است؛ تمیز نگه داشتن پوست سر به جلوگیری از عفونت و بهبودی کمک می کند و بهترین نتایج را از این روش تضمین می کند.
✓ به مدت سه تا پنج روز پس از کاشت مو، پوست سر خود را در محل اهدا کننده یا گیرنده را لمس نکنید.
✓ تورم ممکن است بعد از دو تا چهار روز بعد اولین جلسه کاشت مو در ناحیه پیشانی رخ دهد اما گذراست. برای جلوگیری و از بین بردن تورم، هر 2 ساعت و به مدت 15 دقیقه بر روی پیشانی خود یخ قرار دهید و به هیچ وجه آن را مستقیما روی پوست سر خود نگذارید، بهتر است کمپرس را در یک پارچه بپیچانید.
✓ طی دو هفته اول پس از کاشت مو از قرار گرفتن پوست سر در معرض نور مستقیم آفتاب خودداری کنید؛ اگر در این مدت مجبور به بیرون رفتن هستید، خیلی طولانی بیرون نمانید.
✓ حداقل یک ماه پس از پیوند، از کلاه و روسری یا هرنوع سرپوش مانند کلاه ایمنی دوچرخه یا کلاه ایمنی استفاده نکنید. همچنین بهتر است از پوشیدن لباسی که باعث کشیده شدن آن روی سرتان باشد نیز خودداری کنید، توصیه می کنیم پیراهن های دکمه دار بپوشید.
✓ به مدت یک ماه قبل از عمل و سه ماه بعد از عمل از محصولات شیمیایی مو استفاده نکنید.
✓ بعد از عمل به مدت یک هفته از کار سخت و ورزش خودداری کنید، به مدت 10 تا 14 روز پس از عمل از بلند کردن یا حمل وسایل سنگین خودداری کنید.
✓ حداقل به مدت سه هفته تا یک ماه از حمام بخار، آفتاب و سونا خودداری کنید.
✓ از نوشیدن هرگونه مشروبات الکلی خودداری کنید، الکل می تواند زمان بهبودی ما را طولانی کرده وفشار خون را به سطحی ناامن افزایش داده و باعث کاهش خون و مواد مغذی مهم در پوست سر شما شود.
✓ اگر سیگاری هستید، سعی کنید چند ماه قبل از کاشت مو آن را ترک کنید، سیگار می تواند فشار خون شما را تا سطح خطرناکی افزایش دهد. تا یک ماه بعد از کاشت مو از مصرف هرگونه نیکوتین مانند مایعات الکترونیکی، سیگار، سیگار برگ، آدامس نیکوتین و وصله های نیکوتین خودداری کنید.
شستشوی مو بعد از کاشت مو
شستن مو یکی از مهمترین مواردیست که می تواند نتیجه نهایی کاشت مو را تحت تأثیر قرار دهد، بنابراین، در کلینیک کاشت مو به هر بیمار نحوه شستن صحیح مو آموزش داده می شود. محل پیوند شده را با لوسیون، روغن یا هر مرطوب کننده مناسب دیگری بپوشانید و به مدت 15-30 دقیقه در این حالت بگذارید، این امر باعث ایجاد نرمی در دلمه های اطراف موهای پیوندی و ناحیه اهدا کننده می شود. سپس پوست سر خود را با آب گرم شسته و ناحیه اهدا کننده و پیوند شده را با شامپوی مخصوص تجویزی پزشک بشویید، در حین شستشو پوست سر خود را مالش ندهید، تمام مراحل شستشو باید با استفاده از کف دست و بدون فشار انجام شود.
پس از شستشو، موهای خود را با یک حوله نازک به آرامی خشک کنید، آن را مالش ندهید، فقط خیلی آرام آن را روی موها قرار دهید. مرطوب کننده باید تا زمانی که پوسته ها ریزش دارند یا تا زمانی که پوست سر احساس خشکی می کند، استفاده شود؛ بعد از حدود 7 تا 10 روز نباید هیچ اثری از خون خشک شده یا پوسته روی پوست سر شما باشد. شما می توانید بعد از 14 روز پس از کاشت مو، شستن موهای خود را به روش معمول شروع کنید، استفاده از شامپوی مخصوص را تا خالی شدن بطری ادامه دهید و زمانی که میخواهید محصولی برای شستن موی خود خریداری کنید مطمئن شوید که این محصولات حاوی سیلیکون، عطر و رنگ نیستند. هنگام شانه زدن موها باید با دقت و ملایم این کار را انجام دهید تا از جابجایی ریشه های کاشته شده جلوگیری کنید؛ سعی کنید در ماه اول از سشوار یا هر وسیله حالت دهنده مو استفاده نکنید.
دلایل ریزش مو و روش های درمان
ریزش مو علاوه بر پوست سر می تواند روی کل بدن نیز تأثیر بگذارد و می تواند موقت یا دائمی باشد؛ هر کسی در معرض ریسک ریزش مو قرار دارد، اما هر کدام از دلایل ریزش مو در سن خاص یا جنسیت خاصی بیشتر است. دلایل ریزش مو بسیار زیاد هستند که هرکدام از آنها به نوعی از ریزش مربوط می باشند، آنچه که باعث ریزش موی شما می شود می تواند مشخص کند که موهای شما به تدریج یا ناگهانی می ریزد، نازک می شود، می تواند به تنهایی رشد مجدد کند یا نیاز به درمان دارد و برای جلوگیری از ریزش دائمی مو به مراقبت فوری نیاز دارد یا خیر. اگر بخشی از پوست سر شما در حال خالی شدن از مو است، لکه های طاسی مشاهده می کنید یا به طور میانگین بیش از 100 تار مو در روز از دست می دهید، احتمالاً دچار ریزش مو به شکل بیماری شده اید و باید به یک متخصص پوست مراجعه کنید. اگرچه کارهای کمی برای جلوگیری از ادامه روند ریزش مو قابل انجام است، اما هرچه زودتر به متخصص پوست و مو مراجعه کنید، ممکن است درمان بهتری برایتان وجود داشته باشد.
ویتامین های مفید برای رشد مو و جلوگیری از ریزش
کارشناسان می گویند ریزش بین 50 تا 100 تار مو در روز طبیعی است، اما اگر شاهد ریزش مو بیشتر از این مقدار باشید، احتمالا نشان از وجود مشکل در سلامت فولیکول مو دارد. عواملی مانند شرایط پزشکی، استرس و کمبود ویتامین ها همگی می توانند بر سلامت موهای شما تأثیر بگذارند، بنابراین اهمیت ویتامین های مفید برای رشد مو کمتر از سایر شرایط مراقبت از موها نیست. البته باید در نظر داشته باشید با اینکه کمبود ویتامین های مورد نیاز بدن موجب ریزش مو می شود، از طرف دیگر مصرف بیش از انداره برخی ویتامین ها نیز بر نازک شدن و ریزش مو تاثیرگذارند.
تاثیر مزوتراپی بعد از کاشت مو
مزوتراپی درمانیست که توسط آن مخلوط های مخصوص حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه و برخی عوامل رشد به پوست تزریق می شود، این روش درمانی با تحریک بازسازی سلولی در جایی که محلول ها تزریق می شود، عمل می کند. این روش درمانی زیبایی غیرجراحی در درمان سلولیت، کانتورینگ بدن، نوسازی سلولی گردن و جوانسازی پوست صورت و ریزش مو ناشی از آلوپسی و بسیاری دلایل دیگر کاربرد دارد. مزوتراپی مو با هدف جلوگیری از ریزش مو به لایه مزودرم پوست سر تزریق می شود، این لایه ایست که فولیکول های مو را در خود جای داده است. روش مزوتراپی برای ریزش مو عدم تعادل هورمونی در فولیکول مو و اطراف آن را اصلاح می کند، مواد مغذی آن را به مو می رساند و گردش خون را در پوست سر بهبود می بخشد.