دلایل رایج ریزش مو
رنگ کردن، سشوار کشیدن و شستن بیش از حد هم می توانند به موهای سر آسیب برسانند، اما برخی موارد دیگر نیز هستند که تاثیر بیشتری در ریزش موها دارند، مانند:
• تغذیه نامناسب: موها، مانند سایر قسمت های بدن، برای رشد و نمو به مواد مغذی و شرایط مناسب نیاز دارند که با آنچه می خورید تامین می شود. در صورتی که رژیم غذایی شما مواد مورد نیاز برای رشد موها را تامین نکند، باید از مکمل های حاوی ویتامین های مفید برای رشد موها و جلوگیری از ریزش آن استفاده کنید.
• مشکلات سلامتی: برخی از شرایط پزشکی مانند مشکلات تیروئید و کم خونی می تواند بر سلامت و رشد موها تأثیر منفی بگذارد.
• ژنتیک: بین 60 تا 70 درصد از مردم ژن ریزش موی مردانه و زنانه را دارند و از طریق ژن به فرزندان خود منتقل می کنند.
• افزایش سن: در هر زمانی موهای ما در چرخه رشد، استراحت و ریزش هستند، اما با ورود به 30 سالگی درصد رشد موها به طور فعال کاهش می یابد، به این معنی که دوره های چرخه رشد مو تغییر کرده و زمان فاز آناژن کوتاه تر می شود.
• رویدادهای مهم زندگی: همه موها (سالم یا غیر سالم) دارای چرخه عمر نسبتاً کوتاهی هستند و ریزش روزانه بین 100 تا 150 تار مو طبیعی است؛ اما برخی از وقایع زندگی باعث افزایش دوره ریزش می شود، از جمله استرس، جراحی های بزرگ و بچه دار شدن.
فرم ثبت درخواست
چرا موها به ویتامین نیاز دارند؟
برای سلامت موها باید میزان کافی از برخی ویتامین ها در بدن وجود داشته باشد و در صورت کمبود ویتامینی که رشد موهای سالم را تغذیه و پشتیبانی می کند، ممکن است موها خشک و بی رنگ به نظر برسند. در حالی که مواردی مانند نرم کننده عمیق و ماسک مو می توانند مزایای کوتاه مدتی داشته باشند، اما تا زمان برطرف کردن کمبود ویتامین تاثیر دراز مدت و موثری مشاهده نخواهید کرد. کوتاه کردن مرتب موها نیز روشی مناسب برای حمایت از سلامت موها است، حتی اگر میخواهید آن را بلند کنید، اصلاح هر دو سه ماه یکبار به طور قابل توجهی وضعیت ساقه های موی شما را بهبود می بخشد.
مصرف ویتامین های مفید برای رشد مو، نتایج شگفت انگیز زیادی برای مو به همراه دارند: آنها می توانند به رشد سلول ها کمک کنند، از آسیب رادیکال های آزاد به مو جلوگیری کنند، از سفید شدن زودهنگام آن جلوگیری کنند و فولیکول های تحریک کننده رشد را تغذیه می کنند. شواهد علمی بسیار کمی وجود دارد که ثابت کند ویتامین ها مستقیما برای رشد مو موثر هستند، با این حال کمبود شدید برخی از آنها مانند بیوتین، روی، نیاسین و آهن ممکن است در شرایطی از اصلی ترین دلایل ریزش مو باشند. خوردن یک رژیم غذایی متعادل سالم و اطمینان از دریافت ترکیبی از ویتامین ها و مواد معدنی مناسب، بهترین راه برای بهبود رشد و تقویت مو است.
مزوتراپی مو
مزوتراپی یک درمان بسیار موثر و کم تهاجمی از فرانسه آمده است، این روش شامل یک درمان ملایم و بدون عوارض جانبی می باشد که خود را در درمان ریزش مو در مردان و زنان ثابت کرده است.
کاشت مو
کاشت مو اساساً نامی است که به روش های جراحی برای بازگرداندن موهای از دست رفته یا نازک شده به ظاهر قبلی داده می شود. کاشت مو که در کشور ما و جهان یک روش پرکاربرد است، روشی است که افرادی که از ظاهر موهای خود ناراحت هستند و اعتماد به نفس ندارند ترجیح می دهند.
کاشت ابرو
امروزه با توجه به پیشرفت های حاصل شده در زمینه زیبایی، روش هایی جهت بازگشت موهای از دست رفته مانند کاشت ابرو وجود دارد که می توان از آن ها بهره گرفت، کاشت طبیعی ابرو به عنوان بهترین گزینه جهت بازگشت موهای از دست رفته ابرو می باشد.
کاشت ریش
اگر موهای صورت شما ناهموار است، پیوند ریش می تواند یک راه حل دائمی و موثر باشد. مهمترین مزیت کاشت ریش این است که یک راه حل دائمی برای طاسی های تکه ای در صورت می باشد؛ این جراحی ساده می تواند سال ها ریزش مو را در یک روز اصلاح کند.
ویتامین های مفید برای رشد مو و جلوگیری از ریزش
با داشتن سبک زندگی مناسب و رژیم غذایی متعادل، بدن ویتامین های مورد نیاز برای رشد و تقویت موها را تولید می کند، اما در برخی شرایط ممکن است افراد دچار کمبود ویتامین در بدن خود شوند. میزان کمبود ویتامین ها در بدن تنها توسط پزشک و بر اساس آزمایشات قابل تشخیص می باشد و نباید خودسرانه اقدام به مصرف مکمل ها کنید؛ زیرا همانطور که گفته شد وجود مقادیر زیاد از برخی ویتامین ها ممکن است به بدن و موها آسیب برساند. به طور کلی ویتامین های مفید برای رشد مو و جلوگیری از ریزش آن عبارتند از:
1- ویتامین A برای رشد مو
ویتامین A به طور بالقوه می تواند دو کار برای موها انجام دهد، اولا مطالعات نشان می دهد که به تحریک سلول ها برای رشد موهای جدید کمک می کند؛ علاوه بر این تصور می شود که ویتامین A باعث ایجاد منافذ در پوست سر می شود که روغن بیشتری تولید کرده و سپس می تواند آن را مرطوب کرده و به آن درخشندگی ببخشد. این ویتامین با تولید سبوم، یک ماده چرب که به سلامت مو و پوست سر کمک می کند، عمل می کند.
شما می توانید ویتامین A را با خوردن تخم مرغ، روغن ماهی، سیب زمینی شیرین، هویج و سبزیجات با برگ سبز دریافت کنید.
2- تاثیر ویتامین B در رشد موها
تصور می شود که برخی از انواع ویتامین B با رشد مو ارتباط مستقیم دارد، زیرا به انتقال اکسیژن به سلول های پوست سر کمک می کند و فولیکول ها را تحریک می کند. بیوتین (ویتامین B7) شکل خاصی از ویتامین B یکی از مهمترین ویتامین های مفید برای رشد و تقویت مو می باشد، احتمالاً تاکنون متوجه شده اید که این ماده یک ترکیب رایج در بسیاری از محصولات رشد مو است، اگرچه اکثر مردم می توانند از طریق رژیم غذایی خود بیوتین مورد نیاز را دریافت کنند.
برای اطمینان از دریافت کافی بیوتین در رژیم غذایی خود می توانید آجیل، تخم مرغ، حبوبات، گوشت و سبزیجات با برگ سبز بیشتری بخورید؛ مصرف این مواد غذایی به دلیل تامین بیوتین بیشتر در بدن بعد از کاشت مو نیز توصیه می شود.
3- رشد بیشتر مو با ویتامین C
بیشتر افراد از مورد ارتباط مصرف ویتامین C با سیستم ایمنی بدن خود اطلاع دارند، اما آیا می دانستید که این ویتامین می تواند به رشد مو نیز کمک کند؟ این به این دلیل است که ویتامین سی به بدن ما در ساخت کلاژن، ماده ای غنی از اسیدهای آمینه، کمک می کند که باعث تقویت فولیکول های مو خواهد شد. ویتامین C همچنین می تواند با رادیکال های آزاد، مولکول هایی که به سلول های شما آسیب می رسانند و باعث کند شدن رشد مو می شوند، مبارزه کند.
بهترین منابع ویتامین C مرکبات، فلفل، کلم بروکلی و توت فرنگی هستند. همچنین گفته می شود که خوردن غذاهای حاوی آهن همزمان با خوردن غذاهای حاوی ویتامین C به بدن شما در جذب بهتر آهن کمک می کند.
4- ویتامین E، ویتامین مفید برای رشد موها
ویتامین دیگری که به بازسازی سلول های بدن کمک می کند، ویتامین E است؛ این ویتامین با کمک به ترمیم بافت سلولی، از جمله روی پوست سر این کار را انجام می دهد. اگر از بیماری هایی مانند شوره سر هم رنج می برید، مصرف ویتامین E همچنین ممکن است به تسکین پوست سر شما کمک کند.
با افزودن بادام، آووکادو و تخمه آفتابگردان به رژیم غذایی خود می توانید ویتامین E بیشتری از این طریق دریافت کنید.
5- روی Zinc و تاثیر آن در رشد مو
زینک یا روی کاربردهای زیادی در بدن دارد، از جمله کمک به رشد بافت سلولی، همچنین این ماده نقش مهمی در غدد چربی پوست سر دارد و اطمینان حاصل می کند که آنها چربی کافی تولید می کنند تا موها را مرطوب و پوست سر را هیدراته نگه دارد. به دلیل تاثیر زیاد این ماده معدنی بر پوست و مو، مصرف مکمل های حاوی زینک به عنوان یک روش تقویت موهای کاشته شده شناخته می شود.
با افزودن اسفناج، عدس و تخمه کدو به وعده های غذایی می توانید روی بیشتری به رژیم غذایی خود وارد کنید.
6- مصرف ویتامین D برای تقویت رشد مو
اثباتی برای تاثیر مستقیم مصرف ویتامین دی بر رشد مو وجود ندارد اما در سال های اخیر تحقیقاتی نشان دادند که کمبود آن بر سلامت موها تاثیر می گذارد و به طور خاص تر موجب آلوپسی آریتا و ریزش شدید مو می شود. برخی از این تحقیقات تاثیر کمبود ویتامین D را روی الگوی طاسی زنانه، که شایع ترین نوع ریزش مو در خانمهاست نشان می دهند.
غذاهایی مانند قارچ، زرده تخم مرغ، ماهی قزل آلا، آب پرتغال و شیر غنی شده بهترین منابع دریافت ویتامین دی هستند. همچنین استفاده از روش های خانگی برای تقویت مو مانند استفاده از انواع روغن ها یا تخم مرغ روی موها و قرار گرفتن کافی در معرض نور خورشید با ضد آفتاب، بدن را برای تولید این ویتامین تحریک میکند.
7- تاثیر آهن بر جلوگیری از ریزش موها
آهن باعث تولید هموگلوبین می شود، پروتئینی که در گلبول های قرمز وجود دارد؛ هموگلوبین اکسیژن را به سلول های بدن از جمله فولیکول های مو، توزیع می کنند و به جلوگیری از ریزش آنها کمک می کنند. همانطور که قطعا شنیده اید کمبود آهن می تواند منجر به ریزش مو شود که زنان بیشتر مستعد آن هستند. مصرف مکمل های آهن باید با تجویز پزشک باشد زیرا مصرف بیش از اندازه آن مشکلاتی همچون یبوست و درد معده را به همراه داشته باشد.
غذاهایی مانند تخم مرغ، گوشت قرمز، عدس، اسفناج و صدف منابع خوبی برای تامین آهن هستند.
کاشت مو برای چه افرادی مناسب است؟
یکی از بهترین روش های رفع ریزش مو و یا طاسی سر انجام کاشت مو می باشد و افراد بر اساس نیاز خود می توانند اقدام به انجام این روش درمانی نمایند. اما نکته ای که درباره پیوند مو مطرح می باشد این است که این روش درمانی برای همه ی افراد ممکن است مناسب نباشد و ممکن است نتیجه نهایی ایده آلی برای همه افراد نداشته باشد. ما در این مقاله قصد داریم کاندیدای مناسب جهت انجام کاشت مو را به شما معرفی نماییم تا بر اساس نکات مطرح شده تصمیم خود را جهت انجام این کار بگیرید. امروزه انواع روش های کاشت مو که میزان تاثیر و نتیجه بالایی دارند توسط کلینیک های معتبر و پزشکان متخصص انجام می شود که عموما با استفاده از این روش ها اگر واجد شرایط باشید، می توانید به نتیجه دلخواه برسید. اما پیش از هر چیز فرد متقاضی پیوند مو می بایست به کمک پزشک متخصص ارزیابی نهایی جهت انجام این کار را انجام دهد تا بر اساس مشاوره و آزمایشات لازم در صورت کاندید مناسب کاشت مو بودن، اقدام به انجام اینکار نماید.
تاثیر مزوتراپی بعد از کاشت مو
مزوتراپی درمانیست که توسط آن مخلوط های مخصوص حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه و برخی عوامل رشد به پوست تزریق می شود، این روش درمانی با تحریک بازسازی سلولی در جایی که محلول ها تزریق می شود، عمل می کند. این روش درمانی زیبایی غیرجراحی در درمان سلولیت، کانتورینگ بدن، نوسازی سلولی گردن و جوانسازی پوست صورت و ریزش مو ناشی از آلوپسی و بسیاری دلایل دیگر کاربرد دارد. مزوتراپی مو با هدف جلوگیری از ریزش مو به لایه مزودرم پوست سر تزریق می شود، این لایه ایست که فولیکول های مو را در خود جای داده است. روش مزوتراپی برای ریزش مو عدم تعادل هورمونی در فولیکول مو و اطراف آن را اصلاح می کند، مواد مغذی آن را به مو می رساند و گردش خون را در پوست سر بهبود می بخشد.
دلایل ریزش مو و روش های درمان
ریزش مو علاوه بر پوست سر می تواند روی کل بدن نیز تأثیر بگذارد و می تواند موقت یا دائمی باشد؛ هر کسی در معرض ریسک ریزش مو قرار دارد، اما هر کدام از دلایل ریزش مو در سن خاص یا جنسیت خاصی بیشتر است. دلایل ریزش مو بسیار زیاد هستند که هرکدام از آنها به نوعی از ریزش مربوط می باشند، آنچه که باعث ریزش موی شما می شود می تواند مشخص کند که موهای شما به تدریج یا ناگهانی می ریزد، نازک می شود، می تواند به تنهایی رشد مجدد کند یا نیاز به درمان دارد و برای جلوگیری از ریزش دائمی مو به مراقبت فوری نیاز دارد یا خیر. اگر بخشی از پوست سر شما در حال خالی شدن از مو است، لکه های طاسی مشاهده می کنید یا به طور میانگین بیش از 100 تار مو در روز از دست می دهید، احتمالاً دچار ریزش مو به شکل بیماری شده اید و باید به یک متخصص پوست مراجعه کنید. اگرچه کارهای کمی برای جلوگیری از ادامه روند ریزش مو قابل انجام است، اما هرچه زودتر به متخصص پوست و مو مراجعه کنید، ممکن است درمان بهتری برایتان وجود داشته باشد.